10 Haziran 2011 Cuma

HAUL!-Alışveriş!

Yurtdışından ablamla sipariş ettiğim ürünlerin hepsi geldi. 15 gün bekledim ama olsun o kadar. İşte aldığım ürünler:

Revlon Colorstay Fondöten 
Bu fondöten bende zaten vardı fakat bitmişti. Lazım olur falan diye ısmarladım. Kısaca tarif etmek gerekirse mat bir fondöten, kapatıcılığı ortanın üstünde spf6 korumaya sahip ve Revlon'ın diğer fondötenleri gibi sivilce yapmıyor. Gün sonuna kadar da kalıcı. İki kötü özelliği var: Şişesinin pompalı olmaması ve fondötenin kolay dağılmaması, ya da hemen kuruması. Ama Revlon'ı kullanırken nemli süngerle bölge bölge dağıtıyorum o yüzden pek problem olmuyor.

Nivea Ideal Finish Fondöten
Bu fondöteni yeni deniyorum. Bendekinin rengi koyu olduğu için aldım. Mat bir fondöten, ne çok sıvı ne çok katı ama pek kolay dağıldığını söyleyemem. Sivilce yapmıyor, kalıcı, kapatıcılığı ortanın üstünde. Ambalajını da seviyorum, bence kötü özelliği biraz daha sıvı olabilirdi. Bu fondöteni de Jerma Kid mini flat top fırçasıyla dağıtıyorum. Ama bu fondötenleri hafifçe bir renk ve daha ağır kapatıcılık istediğim zaman kullanıyorum. Normalde Chanel'ın üstüne tanımam çünkü!

Dior Brush Kit
Dior'un fırça setini bana en yakın arkadaşım önerdi ve bir deneyeyim diyerek aldım. Arkadaşım Mac'in fırçalarının Dior'unkilerin yanından bile geçemeyeceğini söyledi ama pek inandırıcı değil tabi! Bakalım artık...
İnternette resmini bulamadım fakat büyük profesyonel bir fırça seti. Mac'in 24 parça fırça setine benziyor. Fırçaları Mac'ten biraz daha yumuşak gibi, ama kullandığım zaman Mac'ten pek bi farkını göremedim. Ne iyi ne kötü. Yorum yapamayacağım.

Haul'umun Kraliçesi!
Clarins Mosaique Summer Bronzing Compact! Aşığım aşığım aşığım. Bu bronzer'ı aşağıda linkini verdiğim Tanya Burr'ün Channel'ında tanıdım ve o kadar sevdim ki hemen siparişini vermiştim. Bunu yurtdışından almadım, Türkiye'den aldım. 
İşte Link: http://www.youtube.com/user/pixi2woo?blend=1&ob=5
Bronzer'a gelince ambalaj ve görüntüye direk 10 puan verirsiniz zaten. Çikolata parçacıklarına benzetiyorum ve her bu bronzer'ı kullandığımda canım çikolata çekiyor.
Mat bir bronzer, spf10 içeriyor, 10 gün önce aldım ve her gün kullanmama rağmen hala şeklini koruyor. Kesinlikle aşığım ve Nars'ın bronzer'ını bir köşeye attım bile.


Neutrogena Grapefruit serisini ise daha bu akşam kullanmaya başlayacağım için bilgi veremiyorum, ama 3-4 gün sonra onun için de bir swatch yapacağım. Şimdilik bu kadar!

9 Haziran 2011 Perşembe

3 Favori Nars Allığı !

Allık kullanmayı sevmeyen, abartı bir görünüm oluşturduğunu düşünen benim favori allıklarım Nars Gina, Orgasm Peachy Pink ve Orgasm. Super Orgasm da var ama onun içinde hayvan kadar sarı sarı simler olduğu için ancak düğünlerde kullanılabilir bence. Ama fazla uygulamıyorsanız sorun değil.
Orgasm Peachy Pink'ten başlayalım.
Bütün ünlülerin vazgeçilmezi olan bu allık bizi dokusuyla kendisine sevdirdi. Güçlü pigmentleri var ve kolay uygulanıyor. Bu allığı kullandığım zaman herkes bana allığımı soruyor. Benimkinin rengi Peachy Pink çünkü pembe mi şeftali mi karar veremeden almıştım. İkisinin ortasında bir renk, şeftali tonu mu pembe tonu mu daha fazla ayırt edemiyorum ben. Bu arada Nars Orgasm'ın parlatıcıları da mevcut ama onları fotoğraf makinem gelince Nars bronzerlarıyla birlikte güzelce bir swatch yapıcam. 
Orgasm ise Orgasm serisinin klasik ürünü ve peachy pink'ten daha şeftalimsi. Pembe alt tonlu şeftali diyebilirim. Doku özelliği tabi ki Peachy Pink'le aynı.
Nars Gina ise o kadar popüler bir allık değil ama şeftali tonu allık isteyenler kesinlikle bir gözatmalı. Tam şeftali tonunda, mat ve elmacık kemiklerine uygulandığı zaman yüz rengini açıyor, aydınlatıyor. Az uyguladığınız zaman şeftalimsi nude bir ton ortaya çıkıyor ve bayılıyorum bu allığa.. Pigmentasyonu çok güzel ve uzun süre kalıcı. Bu allığın adı "Perfect Peach" falan olabilirmiş aslında. Favoriii!

Son resim ise Gina :)








8 Haziran 2011 Çarşamba

Chanel Vitalumiere Aqua Fondöten



Bu fondöteni tek kelimeyle ifade etmek gerekirse, hafif! Su bazlı bir fondöten ve bütün cilt tiplerine uygun. Kolay dağılıyor bu yüzden parmaklarınızla uygulayabilirsiniz ama ben Jerma Kid'in 6 numaralı pro. fondöten fırçasıyla uyguluyorum. Kısa flat top bir fırça olduğu için parmaklarınızla uygulamış kadar kolay oluyor.

SPF15 içeriyor. Ambalajını çok seviyorum, çok şık. 9 tane rengi var, renk yelpazesi çok geniş değil ama cilt renginize en yakın tonu cilt renginizle uyum sağlıyor. Mesela ben çok açık tenli bir arkadaşımla aynı rengi kullanıyorum ama ikimizde de renk tonu farklı duruyor ve ikimize de tam uyuyor rengi. Makyaj bazıyla ve pudrayla kullanırsanız garanti bütün gün kalıcı. Güneş kremini de unutmayın!
Duruşunu tarif etmek gerekirse kesinlikle doğal duran çok hafif bir fondöten ama hafifliğine göre veya beklentinize göre kapatıcılığı muhteşem! Ben yazın kapatıcı kullanmadan sadece bu fondöteni kullandım ve cildim pürüzsüz görünüyordu. Çok güzel çok güzel çok güzel. Ayrıca kokusu da çok hoş..

Unutmadan bu fondöten su bazlı olduğu için asla çalkalamayı unutup açmayın, elinize su geliyor! :D Bu da tek kötü özelliği, ama olsun o kadar değil mi? Sephora'da 99 lira, fakat her kuruşuna değer!



Loreal Hydra Fresh Normal Ve Karma Ciltler İçin Nemlendirici

Ben bu ürünü toniğin üstüne kullanıyorum. Müthiş ötesi bir kokusu var ve mat bir görünüm sağlıyor. Canlandırıp aydınlatıyor ama pırıltılı değil. Rengi çok açık dere yeşili. En önemli özelliği ise jel formunda olması. Genç ciltler için diğer nemlendiricilerden daha uygun böylece. Ciltte çok çabuk emilmiyor biraz beklemeniz gerekiyor tabi. Nemlendirme açısından çok yoğun bir nemlendirme yok, ama gayet nemlenmiş hissediyorsunuz. Belki de mat olduğu için anlaşılmıyordur. Tek olumsuz yönü tüpte veya pompalı şişede olmaması. Böylece içine toz girme, asitlerini kaybetme ve bakteri üretme gibi tehlikeleri oluyor. Sonuçta parmağımızı içine soktuğumuz için bakterileri de nemlendiricimize bulaştırıyoruz. Ben bundan hoşlanmadığım için Watsons'ın pompalı şişelerinden birine koydum. Gayet tatlı oldu!


Loreal Pure Zone Siyah Noktalara Karşı Gözenek Sıkılaştırıcı Losyon.

Bu toniğe bayılıyorum. Çünkü bu toniği kullandığımdan beri cildimde akne bulamıyorum. Bu tonik de salisilik asit içeriyor ve siyah noktalara karşı, fakat siyah noktalara etkisi çok az. Akneyi önlüyor. Kokusu çok güzel, ferah bir yapısı var ve ağır değil. Gözenek sıkılaştırdığı doğru. Pek söylenecek şey yok. Çok etkili fakat ağır olmayan bir tonik. Günlük kullanımda çok seviyorum. Ben sadece T bölgeme uygulayıp en son yüzümün her yerine dağıtıyorum. Çabuk emiliyor bu arada. 5 saniye sonra nemlendirici sürmeye hazırsınız. Fiyatı 16 lira.

Garnier Aktif Saf ve Temiz Temizleme Jeli

İlk swatch'larımı düzenli kullandığım cilt bakım ürünleriyle yapmak istedim çünkü önce cilt tipimi ve memnun olduğum ürünleri paylaşmak daha mantıklı geldi.

Zombi görünüşüne sahip olmasam da beyaz tenliyim ve açık kahverengi saçlı ve gözlüyüm. Cilt tipim yağlı-karma arası gidip geliyor, fakat cildime kullandığım herhangi bir yanlış ürün sürdüğüm anda cilt tipimi kuruya dönüştürüyor. Orta hassas bir cildim var bu arada. Akneye yatkın bi cildim olsa da kullandığım ürünler cildimi tertemiz yapıyor. Akne problemi yaşamıyorum, sadece kızarıklık ve lekelerim oluyor arada....

Bu arada foto. makinemi 2 gün kullanamıyorum, o yüzden swatch'larda ürünlerin orjinal resimlerini kullanmak zorundayım. Ama 2 gün sonra swatch'lar daha geniş olucak :)

Ürüne geçelim.. Temizleme jeli deyince en çok Garnier'in ürünlerini seviyorum. Salisilik asit içeriyor, siyah noktaları temizliyor ve ferahlatıyor, fakat tahriş etmiyor. Bu ürünü siyah noktaların merkezine işleyen bir teknolojiyle geliştirilmiş, fakat bütün temizleyiciler gibi siyah noktalarda tamı tamına bir etki gösterdiğini söyleyemem. Fakat kızarıklıkları anında geçiriyor ve salisilik asit özellikle yağlı ciltlerin görünüşünü düzeltiyor. Yapısı jel formunda ve içinde peeling tanecikleri yok, maviye kaçan şeffaf rengi. Ferah kokuyor fakat çok hoşa giden bir koku değil. Sadece güzel işte :D Sırf salisilik asit içerdiği için bile kullanılır bu ürün. La Roche'dan daha iyi buluyorum ben. Kullanmaya devam!