7 Eylül 2011 Çarşamba

3. Gün - Bırakıyorum! :(

Eveet, bugün Nivea Summer Beauty'yi kullanışımın üçüncü, aynı zamanda son seferi. Çünkü sabah kalktığımda hala daha fazla bronzlaşamamış, üstüne bir de yüzümde lekeler oluşmuştu. Hemmmmmmen bıraktım. Artık eskisi gibi zombi olacağım ama ne yapalım. Normalde 1-2 günde tamamen iyileşen lekelerim zaten bu losyon yüzünden 1 haftadır sürüncemede kalıyordu. Belki lekelerimden kurtulunca tekrar kullanırım çünkü cildi sıkılaştırıyor ve gerçekten arındırıyor. Ama şimdilik Nivea Summer Beauty'ye güle güle diyorum. Biz birbirimize aidiz, ama maalesef arada lekelerim var Nivea. :(

6 Eylül 2011 Salı

2. Gün! - Nivea Summer Beauty Güneşsiz Bronzlaştırıcı Losyon

Dünle bugünü bağlayan gece bu losyonu kullanışımın 2. gecesiydi ve ben üşengeçliğimden dolayı sadece yüzüme ve boynuma sürüp yattım. Gece kalktığımda aynaya baktım, gerçekten daha bronzdum ama sabah kalktığımda hiç bronzlaşmamıştım!? Yani o bronzluk gitmişti, gece nasıl yattıysam hala öyleydim. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var, Nivea Stay On kapatıcımın 09 Beige rengini kullanamadım çünkü ten rengimden açıktı. Koyu renkli ne olur ne olmaz diye aldığım Flormar Sheer Makeup fondötenin bana uyan bir rengiyle çok az miktarda 01 Ivory renginde Flormar Perfect Coverage kapatıcımı karıştırdım ve uygun tonu elde edince onu kapatıcı olarak kullandım.
Dersaneye giderken fondöten kullanmayı sevmiyorum. Allık ve bronzer da kullanmıyorum, çünkü o tamamen doğal görünüşü bozmak istemiyorum. Sadece lekelerime kapatıcı kullanıyorum, belli olmayacak kadar maskara ve belki parlatıcı, ruj veya sadece biri. Açıkçası sadece kapatıcı kullandığım zaman yeterince hazır oluyorum. Okulda ise sadece kapatıcı kullanıyorum ve çıkıyorum. Bu konuya nereden geldiysem artık :D
Son olarak özet geçeyim, kullanışımın 2. gecesinde pek etkili olmadı. Siz de denediyseniz, sorularınız varsa vs yardımcı olmayı gerçekten çok isterim :))

5 Eylül 2011 Pazartesi

Nivea Summer Beauty Güneşsiz Bronzlaştırıcı Losyon!

Bronzlaştırıcı ve sıkılaştırıcı bu losyonun beyaz tenli olmama rağmen orta-koyu tenler için olanını aldım. Daha güzel ve daha çabuk bronzlaştırıyor ve ten renginiz ne olursa olsun koyu bronzlaşmak isteyenler zaten bunu almalı. Neyse, konuma dönüyorum. Önce bilmeyenler için nasıl uyguladığımı anlatacağım.
İlk seferinde yatmadan önce duş alıp duşta ya keseleniyorsunuz ya da vücut scrub'ı kullanıyorsunuz, temiz temiz çıkıyorsunuz ve kurulanıyorsunuz. İyice kuru olduğunuzdan emin olunca bu losyonu bütün vücudunuza sürüyorsunuz fakat zaten bronz yerlerinize az, diğer yerlere çok sürmeyin, doğal olmuyor. Nasıl olursanız olun her yerinize eşit sürün, fakat daha çok bronzlaşmasını istediğiniz yerler varsa ekstra sürebilirsiniz. Mesela ben yüz ve boynuma ekstra losyon uyguladım en son.
Sonra tamamen emene kadar hiçbir şey giymiyorsunuz, kuruduğunuzdan yine emin olduğunuzda giysilerinizi giyebilirsiniz. Sonra da işleriniz varsa onları yapıp yatıyorsunuz.
Bu arada kokusu çok kötü, özellikle iyice emince kına gibi kokuyor :( Fakat ona da dayanacaksınız artık, sabah o koku tamamen geçmiş oluyor.
Sabah kalktığımda gerçekten bronzlaşmıştım. Yaklaşık 5 gün güneşlenmiş gibi hem de. Koyu buğday-esmer arası olmuştu ten rengim. Leke leke olmamıştı, her yerim eşit bronzlaşmıştı. Fakat yüzümü yıkayınca yüzümün rengi biraz açıldı. Sanırım ekstra sürdüğüm losyonu emmemiş, yıkayınca aktı o da. Yani ben aktığını görmedim ama olsun, yine de rengim çok az açıldı yüzümü yıkayınca :))
Bir de lekeler var!! Yüzümde lekelerim vardı gerek sivilce gerek eski lekelerim, onlar eskisi kadar belliydi. Kaybolma olmamıştı. Ama bir forumdan öğrendiğime göre lekelerin üzerine kulak pamuğuyla nemlendirici sürüp sonra losyonu bütün yüzümüze uygularsak lekeler az bronzlaşmış, yüzümüz çok bronzlaşmış olacak ve böylece neredeyse eşit olacaklar. Bunu da bu geceden sonra yapacağım, bakalım ne olacak.
Sonuç olarak uygulamaya devam ediyorum ve en fazla 2 gün sonra sizi haberdar ediyorum. Takipte kalın!