18 Eylül 2011 Pazar

AKNEYİ ÖNLEMEK İÇİN SANDIĞINIZ KADAR ŞEY YAPIYOR MUSUNUZ? :))

Akneyi önlemek için o kadar çok şey yapıyoruz ki, aslında cildimiz için en kolay ve en küçük ayrıntıları uygulamayı unutuyoruz. Sonra hoop, gelsin sivilceler, siyah noktalar. Aşağıda açıkladığım 12 maddeyi uyguladığınız sürece cildinizin ne kadar düzeldiğine inanamayacaksınız. Maddeleri okuyun ve siz de görün :)

*Yüzünüzde sivilce mi çıktı? Sadece o sivilcenin üzerinde yoğunlaşmayın, o sivilceyle beraber bütün yüzünüzü tedavi edin. Böylece belki de gelmek üzere olan bütün o akneyi önlemiş oluyorsunuz. Ben bunun için imex'i tavsiye ediyorum. Imex antibiyotikli ve çok etkili, fondöten renginde bir sivilce ilacı. Sivilcenin üzerine hafifçe masaj yaparak uyguluyorsunuz ve birkaç saat sonra bile etkisini görebiliyorsunuz. Fakat o sivilceyle beraber bütün yüzünüze uygularsanız dediğim gibi, belki de gelmekte olan bütün o sivilceleri önlersiniz, ve cildinize çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz :))
*Yüzünüzü günde en az 2 kere yıkayın. Sabah yüzünüzü yıkamanız, gece cildinizde biriken yağı, ölü hücreleri vs atmaya yardımcı olurken; yatmadan önce yıkamanız, gün içinde yüzünüzde biriken makyaj, yağ, kir ve bütün o kötü şeyleri cildinizden arındırarak gece cildinizin rahatça yenilenmesini sağlar :))
*****Yüzünüzü yıkarken önce ılık suyla yıkamaya başlayıp sonra soğuk suya çevirin. Ilık su gözeneklerinizi yumuşatıp açarak temizleyicinizin cildinizi daha dipten temizlemesine yardımcı olurken; soğuk su gözeneklerinizi geri kapatır ve kirin gözeneklerinize tekrar girmesini önler. Ayrıca soğuk suyun kırışma önleyici, gerdirici etkisini de biliyoruz, değil mi? :)
*Yüzünüzü her gün değil, haftada 1 veya 2 kere exfoliye edin. Exfoliye etmek, marketlerde bulacağımız 'scrub' adı verilen, içinde ölü hücreleri ve siyah noktaları arındırıcı minik topçuklar bulunduran jellerdir. Her gün kullanmak cildinizde pürüzlere neden olurken; haftada 1 veya 2 kere kullanmak dediğim gibi, ölü hücrelerinizi temizler ve ölü hücrelerde birikmiş kirleri de ciltten arındırarak akneyi önler :))
*Exfoliator, yani scrub alırken dikkat etmeniz gereken şey şudur ki; kum şeklindeki scrub'lar yerine içinde daha büyük toplar bulunan scrub'ları almalıyız. Kum şeklinde, yani çok minik ve bir sürü toplar bulunduranlar, cildimize zarar verir ve cildimizde çizikler oluşturur. Büyük toplar ise nazikçe temizlerler cildimizi :)) Böylece cildimiz daha çabuk yenilenir ve akneyi önlemiş oluruz.
*Aslında scrub'ları bir-iki dakika cildimizde bekleterek maske yerine kullanabiliriz. Scrub'ların içinde cildimizin derinlerine inecek içerikler vardır, böylece cildimiz daha dipten temizlenir :)
*Sık sık fondöten kullanıyorsanız, tonik kullanmalısınız. Tonik, cildimizi temizleyici jellerle temizledikten sonra cildimizde kalan makyajı arındırır. Böylece gece oluşacak sivilceleri önlemiş oluruz.
*Temizleyiciden önce makyaj temizleyici kullanmayı unutmayın! Yüzünüzdeki makyajı arındırmayan temizleyiciler, makyajın cildinizde birikip akneye dönüşmesine sebep olur.
*Yüzünüzü havluyla kurulamayın! Düşünün, yüzünüzü yıkıyorsunuz, sonra havluya kuruluyorsunuz. Şimdi havlu ıslanmış oldu. İşte burası dikkat etmeniz gereken nokta! Bakteriler nemde ürerler. Bir sonraki defa yüzünüzü kurularken havluda birikmiş onca bakteriyi yüzünüze sürüyorsunuz ve bu da akneye sebep oluyor. Kağıt havlu kullanın.
*Yüzünüzü sertçe kurularsanız, havluyu yüzünüzde bastırırsanız, havludaki bakteriyi doğruca gözeneklerinizin diplerine yollarsınız. Nazikçe, pat pat yaparak kurulanın.
*Nemlendirmeyi unutmayın! Nemlendirici, yüzünüzde kullandığınız makyajın daha yumuşakça uygulanmasına, kırışıklıkların oluşmasını önlemeye, yüzünüze süreceğiniz herhangi bir kozmetik ürünündeki yağın, kirin, bakterinin cildinize işlemesine, ayrıca kuruluğun cildinizi kötü göstermesine engel olur. Yani arada bir koruma olarak çalışır. Böylece akneden, kırışıklıklardan ve kötü görünümden kurtulmuş olursunuz :)) Nemli bir cilt, hem daha güzel görünür, hem daha güzel hissedilir. Ayrıca nemlendiricinizin içerdiği vitaminler ve mineraller cildinizi besler. Yağsız bir nemlendirici kullanın!
*****Bu maddeyi makyaj artistleri çok iyi bilirler. Kapatıcı veya fondöten kullanıyorsanız, bir sivilceyi kapatmaya çalışıyorsanız, parmaklarınızı önce o sivilceye, sonra yüzünüzün diğer bölgesine değdirmeyin. Bu çoğunlukla yaptığımız bir şey. Stik kapatıcıları da önce sivilcemize, sonra diğer yüzümüze değdiriyoruz ve bakteriyi her yere yayıyoruz. İnternette satılan makyaj malzemelerini sentetize edici spreyler kullanın. 2-3 lira gibi fiyatlara sahip küçük spreyleri makyaj malzemesinin üzerine 1-2 kere fıslatıyorsunuz ve o sentetize ediyor. Böylece bakterilerle birlikte akneyi de önlemiş oluyorsunuz :)
*Makyaj yapmadan önce yüzünüzü yıkayın.
*Makyaj yapmadan, nemlendirici sürmeden vs ellerinizi yıkamayı unutmayın!

Not: Bu maddeleri bizzat makyaj artisti olan kardeşimden aldım. Ben de duyunca çok şaşırdım ve sizlerle de paylaşmak istedim, umarım uygularsınız :)) Ben de uyguluyor olacağım. Zarar gelmeyecek ya! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder